POMÓŻ NAM OSWAJAĆ RAKA

Walka, bitwa, wojna, przegrany, wygrany. Te słowa często towarzyszą dzieciom w przebiegu choroby nowotworowej oraz ich rodzinom. Wieść o diagnozie jest zaskoczeniem, szokiem, wywołuje złość i niezgodę. ISKIERKA od lat stara się zmieniać tę optykę. W tegorocznej kampanii pozyskania 1% podatku nazywamy raka rakiem, a życie z nim – oswajaniem. Tę historię w czterech aktach przedstawi dwóch wspaniałych bohaterów, którzy zgodzili się ją opowiedzieć. Dosłownie, odważnie, przewrotnie, ale również z nadzieją, uśmiechem. To Martynka, nasza podopieczna, wielokrotna mistrzyni Polski, Europy oraz świata w fitnessie gimnastycznym, której choroba stanęła na drodze sportowej kariery. Podczas filmowego spotkania z aktorem Mirosławem Zbrojewiczem – tytułowym rakiem. Zaskoczyła nas ogromną dojrzałością i otwartością. Ten właśnie duet przeprowadza nas przez kolejne etapy oswajania raka: od zaskoczenia i przerażenia, poprzez kolejne zmiany jakie powoduje w życiu choroba nowotworowa, moment jej akceptacji, aż po dostrzeżenie nowych perspektyw. Lepszych ambasadorów nie mogliśmy sobie w tym roku wymarzyć.

RAK POJAWIA SIĘ NIEPROSZONY

RAK ZMIENIA ŻYCIE

RAK ZOSTAJE NA DŁUŻEJ

Z OSWOJONYM RAKIEM ŁATWIEJ WYGRAĆ

CAŁA HISTORIA W JEDNYM FILMIE:

👉 POBIERZ GOTOWE GRAFIKI> KLIKNIJ.

👉 POSŁUCHAJ SPOTU RADIOWEGO:

Chociaż znamy historie naszych podopiecznych i towarzyszymy im na różnych etapach choroby, a często tworzymy bliskie relacje, to bez Twojej pomocy nie zdziałamy zbyt wiele. Całoroczne finansowanie leczenia, wsparcia psychologicznego, rehabilitacji wymaga środków pieniężnych, które gwarantuje nam 1%. Pomóż nam oswajać raka. Przekaż 1% podatku podopiecznym Fundacji ISKIERKA. Twoje wsparcie dodaje naszym  podopiecznym niesamowitej mocy. Jest iskierką, która zmienia ich świat na lepsze. Jeśli to co robimy Ci się podoba, to w zeznaniu podatkowym wybierz Fundację ISKIERKA i wpisz nasz KRS 0000248546.

👉Mamy przypomnieć Ci o naszym KRS drogą mailową? To wpisz go tu:

*Potwierdzam zapoznanie się z klauzulą informacyjną RODO.
👉ROZLICZ SIĘ Z NAMI!

Chcemy maksymalnie ułatwić Ci możliwość rozliczenia i przekazania nam Twojego 1% podatku. Przygotowaliśmy wraz z e-pity program, który możesz pobrać dla swojego systemu operacyjnego:

Jeśli zaś preferujesz wersję online, skorzystaj z wybranej wersji internetowej (e-pity lub PITax.pl)

Przekaż 1% naszej organizacji

Darmowy Program PIT dostarcza Instytut Wsparcia Organizacji Pozarządowych w ramach projektu PITax.pl dla OPP.

👉DLACZEGO TWÓJ 1% JEST TAK WAŻNY?
1% podatku wspiera przez CAŁY ROK. Daje pewność działania, pomagania i odpowiadania na potrzeby naszych podopiecznych. Rozwiązuje nie tylko codzienne problemy, ale przede wszystkim pozwala nam prowadzić projekty długofalowe, by zmieniać na lepsze rzeczywistość onkologii dziecięcej w Polsce. To właśnie dzięki Twoim środkom, przekazywanym na rzecz naszych podopiecznych i ich rodzin, między innymi:
  • zapewniamy pomoc finansową, psychologiczną i społeczną
  • organizujemy i finansujemy zakup specjalistycznego sprzętu medycznego i rehabilitacyjnego oraz leków  niezbędnych w trakcie długotrwałego procesu leczenia zarówno w Polsce jak i za granicą
  • wspieramy proces rehabilitacji
  • zapewniamy wsparcie dietetyka oraz prowadzimy edukację żywieniową
  • organizujemy różnorodne formy terapii (arteterapia na oddziałach szpitalnych), aktywne formy rehabilitacji i edukacji  (wakacyjne wyjazdy, projekty kulturalne) oraz dajemy im przestrzeń do integracji (bale karnawałowe, pikniki, koncerty)
  • remontujemy i doposażamy szpitale dziecięce
  • wspieramy badania naukowe z zakresu diagnostyki onkologicznej

JAK JESZCZE MOŻESZ NAM POMÓC?

Chcesz zostać iskierkowym ambasadorem kampanii “Pomóż nam oswajać raka”? Będziemy Ci za to bardzo wdzięczni. Możesz to zrobić w dogodnej dla Ciebie formie

• Zapraszając i zachęcając swoją rodzinę, znajomych i współpracowników poprzez e-mail/wewnętrzną sieć (możesz załączyć plakat, link do tej strony, napisać coś od siebie – chętnie też przygotujemy dla Ciebie potrzebne treści).
  • Umieszczając grafiki oraz dodając informację o kampanii 1% w swoich social mediach lub na stronie internetowej/blogu.
  • Wydrukować plakat i powiesić go w swoim miejscu pracy, lokalnym sklepie, ulubionej kawiarni (jeżeli nie masz możliwości wydrukowania go we własnym zakresie, śmiało odezwij się do nas).
  • Dystrybuując nasze ulotki w formie wygodnych wizytówek (daj znać, a dostarczymy je do Ciebie).
  • Umieszczając na swojej nieruchomości lub zakładzie pracy banner reklamowy (możliwości jest wiele, zadzwoń, a pomyślimy nad najlepszym rozwiązaniem).
  • Masz inny pomysł? Nie zwlekaj i koniecznie zadzwoń albo napisz. Z ogromną radością czekamy na Ciebie!

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU! Nie możemy się doczekać wspólnych działań !

📞Beata Jezierzańska, beata.j@fundacjaiskierka.pl, 728 856 542
📞Agnieszka Wydmuch, a.wydmuch@fundacjaiskierka.pl, 728 852 236

NA KONIEC BONUS, ZDJĘCIA Z PLANU TEGOROCZNEJ KAMPANII, CZYLI NASZA EKIPA W AKCJI:)
Historia, którą przedstawiliśmy to konkretny wycinek z życia naszej bohaterki. To także kalejdoskop emocji, jakie niesie ze sobą choroba nowotworowa. Zapraszamy Cię za kulisy produkcji w Studio Aligator, gdzie przez dwa dni nagrywaliśmy spoty video i realizowaliśmy sesję zdjęciową do kampanii „Pomóż nam oswajać raka”. Było intensywnie, ale tym razem dotykaliśmy takich stanów i emocji jak radość, dobra zabawa i pozytywne szaleństwo. Te ważne momenty uchwycił Latający Kowal, autor zdjęć do tegorocznej kampanii 1%. Zapraszamy do obejrzenia reportażu z planu zdjęciowego:

W KAMPANII WSPIERAJĄ NAS:

Spot radiowy zrealizowany dzięki gościnności Radia 357 i Radia Rzeszów:)