Ministerstwo Finansów wprowadziło w tym roku możliwość złożenia zeznania do 31 maja 2020 r., bez konsekwencji karno-skarbowych, ale złożenie zeznania po terminie 30.04.nie gwarantuje przekazania środków przez Urząd Skarbowy na wskazany cel pożytku publicznego.

Zatem jeżeli już się rozliczyliście z Urzędem Skarbowym a nie wskazaliście organizacji OPP lub dopiero będziecie się rozliczać – a chcecie mieć jednak wpływ i możliwość zdecydowania o 1 % – przypominamy: do końca maja możecie to zrobić poprzez złożenie korekty, na: https://www.podatki.gov.pl/

Drodzy Przyjaciele ISKIERKI!

Jeden procent podatku dla dzieci z chorobą nowotworową przy rocznym rozliczeniu z Urzędem Skarbowym – to bowiem realna pomoc potrzebującym, która nic nie kosztuje! Wystarczy wpisać nr KRS:  0000 248546  – To naprawdę proste:)

Jednym z ambasadorów kampanii 1% już od lat jest aktor Michał Czernecki z czego bardzo się cieszymy. Nasze dzieciaki pokochały jego szalone poczucie humoru i wspólne spotkania. W tym roku obok Michała Czerneckiego kampanię 1% wspiera również znana dziennikarka i prezenterka  – Agnieszka Hyży, która tym samym dołączyła do grona ambasadorów Fundacji ISKIERKA. Bardzo się z tego cieszymy i dziękujemy Agnieszce i Michałowi za zaufanie dla naszych działań!

Posłuchaj:

Ty też – bądź (z) ISKIERKĄ! – i przekaż 1 % podatku dla naszych dzieciaków!

1 % podatku – procentuje nadzieją, siłą i poczuciem, że w tych trudnych momentach życia dzieci zmagające się z chorobą nowotworową i ich rodziny, mogą liczyć na pomoc drugiego człowieka.

Dzięki temu możemy zapewnić  chorym dzieciom dostęp do leków, sprzętów medycznych, terapii i rehabilitacji, zadbać o komfort hospitalizacji, gdy szpital na długie miesiące staje się drugim domem. Ale też dawać radość, upust dziecięcej fantazji i ciekawości świata oraz siłę w walce o to, co w życiu najważniejsze…

pit37nastrone_z_dopiskiem

Zobacz, dlaczego warto przekazać nam swój 1%…

Prowadzisz bloga? Masz swoją stronę internetową, profil społecznościowy? Możesz pomóc także wstawiając na stronę internetową albo do stopki e-mail baner 1%, dzięki czemu Twoi klienci, kontrahenci, rodzina czy przyjaciele będą mogli zobaczyć, że wspierasz Fundację ISKIERKA i być może sami przekażą 1% na wybrany przez siebie cel. To bardzo proste, a nic nie kosztuje! Pobierz potrzebny format:

Poniżej przedstawiamy także programy, które ułatwią przekazanie 1% podatku Fundacji ISKIERKA:

Wypełnij PIT przez internet i przekaż 1% podatku

Darmowy Program PIT dostarcza  Instytut Wsparcia Organizacji Pozarządowych w ramach projektu PITax.pl dla OPP.

Dziękujemy za każdy przekazany na nas 1% podatku. Dziękujemy za zaufanie dla naszych działań i wiarę w to, co robimy!