404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

Portal onkorodzice.pl

Nowy portal onkorodzice.pl, który wystartował 15 lutego 2021 roku w Międzynarodowy Dzień Walki z Nowotworami u Dzieci, powstał z inicjatywy środowiska medycznego, Fundacji ISKIERKA oraz firm technologicznych 3Soft i Netology. Patronem merytorycznym jest Polskie Towarzystwo Onkologii i Hematologii Dziecięcej. Rezultatem tej współpracy jest obszerna, rzetelna baza wiedzy na temat nowotworów dziecięcych, z której mogą korzystać zarówno rodzice chorujących dzieci, jak i środowisko medyczne. Ma ułatwić wymianę doświadczeń z innymi rodzicami znajdującymi się w podobnej sytuacji oraz dać wsparcie w wielu obszarach związanych z onkologią dziecięcą.

„Dobra współpraca tworzy dobre projekty. Jako rodzic, który sam towarzyszył w leczeniu własnego dziecka dumna jestem, że my rodzice jesteśmy siłą, która daje oparcie naszym dzieciom, ale i też nam samym. Z tej siły rodziców powstał portal ONKORODZICE – efekt dobrej współpracy oraz połączenia różnych kompetencji, wiedzy i potencjału świata nauki.” – mówi Jolanta Czernicka – Siwecka, Prezes Fundacji ISKIERKA

Relacje

Segregator Onkorodzica w Gdańsku

Stworzono

Do kolejnego ośrodka w Poslce dostarczyliśmy Segregatory Onkorodzica. Tym razem spotkaliśmy się w Klinice w Gdańsku.

Segregator Onkorodzica w Bydgoszczy

Stworzono

4 kwietnia 2024 r. dostarczyliśmy partię SEGREGATORÓW ONKORODZICA do Kliniki Pediatrii, Hematologii i Onkologii Uniwersyteckiego Szpitala nr 1 im. dr. Antoniego Jurasza w Bydgoszczy.

Segregator Onkorodzica dla kliniki w Łodzi

Stworzono

Segregatory Onkorodzica dostarczyliśmy 27 marca 2024 r. do Kliniki Pediatrii, Onkologii, Hematologii i Diabetologii Centralnego Szpitala Klinicznego Uniwersytetu Medycznego w Łodzi.

Segregator Onkorodzica już w Krakowie

Stworzono

Segregator Onkorodzica - innowacyjne narzędzie dla rodziców po diagnozie choroby nowotworowej u dziecka jest już dostępne na Oddziale Onkologii i Hematologii Dziecięcej Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie.

15 lutego Międzynarodowy Dzień Walki z Nowotworami u Dzieci

Stworzono

Portal onkorodzice.pl nie przypadkowo ruszył 15 lutego 2021 r. w Międzynarodowy Dzień Walki z Nowotworami Dziecięcymi. Powstał jako odpowiedź na potrzebę edukacji i szerzenia wiedzy. Zobaczcie jak rozwinął się przez te 3 lata.

Co nowego w onkologii i hematologii dziecięcej?

Stworzono

12 stycznia 2024 r. uczestniczyliśmy w konferencji "Co nowego w onkologii i hematologii dziecięcej? Doniesienia z Kongresów SIOP i ASH". Podczas spotkania mieliśmy okazję zaprezentować SEGREGATOR ONKORODZICA