Paulina Hiero z Zabrza

Paulina Hiero jest uzdolnioną plastycznie trzylatką z Zabrza. Na oddział szpitalny trafiła z podejrzeniem krztuśca. Wkrótce po wykonanym badaniu szpiku okazało się, że dziewczynka cierpi na ostrą białaczkę limfoblastyczną. Niezwłocznie rozpoczęto leczenie sterydami oraz chemioterapię.

Paulina ma starszą o 4 lata siostrę i nic nie zapowiadało kłopotów w jej szczęśliwym i beztroskim dzieciństwie. Przed chorobą uwielbiała spędzać czas z rówieśnikami na zabawie. Dziewczynka jest bardzo utalentowana plastycznie. Malowanie, rysowanie i wszelkiego rodzaju prace artystyczne to jej hobby. Ogromną frajdę sprawiają Paulinie gry planszowe i ruchowe.

W dni robocze Paulina przebywa na oddziale szpitalnym z mamą, w weekendy z tatą. Oprócz poprawy stanu zdrowia Paulinki, rodzinie zależy również na dobrej kondycji psychicznej drugiej córki.

Apelujemy do Państwa o wsparcie dla Pauliny, gdyż zdobyte środki pomogą w dalszym leczeniu, rehabilitacji i wzmocnieniu psychologicznemu. Każda pomoc na tym etapie ma ogromne znaczenie. Zachęcamy do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta oraz do przekazania 1% podatku na rzecz Pauliny. W imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 14.12.2016r.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Paulina Hiero”