Patrycja Brodzińska z Radlina

Patrycja Brodzińska z Radlina to pogodna i uśmiechnięta 14- latka, na której pomoc zawsze można liczyć. W  kwietniu 2011 roku trafiła na Oddział Onkologii, Hematologii i Chemioterapii w Katowicach z rozpoznaniem choroby Castelmana. W marcu i czerwcu przeszła operacje wycięcia pakietu węzłów chłonnych z okolic dołu pachowego i okolicy podobojczykowej. W lutym 2016 roku Patrycja trafiła na oddział ze wznową choroby w okolicy podobojczykowej i została poddana kolejnej operacji. W marcu 2017 roku przeszła badanie rezonansem magnetycznym, po którym stwierdzono pojawienie się choroby w nowych miejscach. Obecnie Patrycja czeka na konsultację w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie, celem diagnozy i dalszego leczenia. Nastolatka korzysta także ze wsparcia psychologa, który pomaga jej w trudnych chwilach.

Patrycja interesuje się muzyką, lubi robić zdjęcia i kocha zwierzęta, w szczególności psy.  Nigdy się nie nudzi – ma młodsze rodzeństwo, dwie siostry i brata. Chciałaby się kiedyś spotkać z Justinem Bieberem i  marzy o wyjeździe nad morze, którego jeszcze nie widziała. Jej ulubiony przedmiot to język angielski, który chciałaby opanować, niestety ze względu na częste pobyty w szpitalu i złe samopoczucie spowodowane chorobą ma z tym duży kłopot.

Najtrudniejsze na tym etapie dla rodziny jest zorganizowanie opieki nad pozostała trójką rodzeństwa, podczas częstych dojazdów do szpitala i poradni, które także mocno obciążają domowy budżet.

Zachęcamy państwa do wsparcia Patrycji i jej rodziny w tym trudnym momencie poprzez dokonywanie wpłat na indywidualny numer subkonta oraz przekazanie 1% podatku. Środki te wspierają proces leczenia nastolatki. Za wszelką pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 11.04.2017r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Patrycja BRODZIŃSKA”