Łukasz Szlósarczyk z Zabrza

Łukasz Szlósarczyk to niezwykle energiczny trzynastolatek z Zabrza. Pierwsze objawy choroby zostały zauważone w czerwcu 2017 roku, kiedy to nastolatek trafił do szpitala z okresowymi bólami brzucha. Podczas badania USG lekarzy zaniepokoił stan śledziony chłopca, co sprawiło, że z podejrzeniem nowotworu trafił na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Zabrzu. Tam potwierdzono przypuszczenia – pełna diagnoza wykazała postać mieszanokomórkową chłoniaka Hodgkina. Obecnie Łukasz przechodzi przez pierwszy etap chemioterapii.

Jak każdy dorastający nastolatek, Łukasz szczególnym zainteresowaniem darzy sport i gry komputerowe. Jednak jego ulubionym ponad wszystko zajęciem jest pływanie. Członkostwo w klubie pływackim, gimnazjum o profilu pływackim, do którego chłopiec uczęszcza oraz ciężka praca pozwalają mu na osiąganie w tej dziedzinie wielu wspaniałych sukcesów. W wolnych chwilach, w ramach wytchnienia, odwiedza kolejne skateparki i jeździ na swoim BMX-ie.

Gorąco apelujemy do Państwa o wsparcie finansowe dla Łukasza, które odciąży rodzinę
w wydatkach towarzyszących procesowi leczenia. Zachęcamy do podzielenia się swoim 1% podatku lub wpłacania darowizny na indywidualny numer subkonta. Za wszelką pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy!

*Apel powstał o informację z dnia 24.07.2017r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Łukasz Szlósarczyk”