Patryk ZIELIŃSKI

Wiek: 12
Region: woj. wielkopolskie
Miasto: Ostrów Wielkopolski

Patryk Zieliński to chłopiec pochodzący z Wysocka Wielkiego, obecnie mieszka w miejscowości Ostrowie Wielkopolskim w województwie wielkopolskim. Niepokojące sygnały dotyczące zdrowia chłopca zaczęły pojawiać się w czerwcu 2017 roku. Mama chciała podnieść Patryka podczas koncertu tak by lepiej widział występ, złapała go pod pachy, niestety wywołało to silny ból w lewym ramieniu. Stosowane maści przeciwbólowe dawały efekty do momentu nieszczęśliwego wypadku, kiedy to chłopak potknął się na podwórku. Ze względu na nieustający ból rodzice zasięgnęli konsultacji pediatrycznej i ortopedycznej. Patryk został skierowany i przyjęty do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach gdzie stwierdzono u niego – Mięsaka Ewinga, guza przynasady w lewym ramieniu.  Chłopiec poddawany był leczeniu za pomocą chemioterapii oraz przeszedł operację lewego ramienia i wprawiono mu endoprotezę. Obecnie leczenie chemioterapią zakończono,  jest w trakcie kosztownej rehabilitacji oraz wymaga stałej pomocy osoby dorosłej

Patryk jak na swój młody wiek posiada wiele rozmaitych pasji. Poza swoimi ulubionymi zabawkami, grami planszowymi i popularnymi dziś grami komputerowymi czas zajmuje mu jazda na rowerze. Kocha grać w piłkę nożną, jednak boi się wychodzić na boisko, aby nie doszło do kontuzji ręki. Marzy o chwili całkowitego powrotu do zdrowia oraz swoich pasji .

Sytuacja, w której znalazł się Patryk zmienia dotychczasowy sposób funkcjonowania jego i jego bliskich. Obecnie najtrudniejsze dla rodziny są dojazdy na wizyty i badania kontrolne, oraz wydatki towarzyszące procesowi Rehabilitacji i Terapii, które znacznie obciążają domowy budżet. Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie Patryka i jego rodziny. Zachęcamy do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta oraz podzielenie się 1% w okresie rozliczeniowym. Za wszelką pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 27.09.2020r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Patryk ZIELIŃSKI”

wesprzyj F udostępnij