Przemek Bujok z Ustronia

PRZEMEK BUJOK to niespełna 4 letni chłopiec z Ustronia, który od 8 miesiąca życia zmaga się z ciężką, rzadką chorobą – atypowym zespołem hemolityczno-mocznicowym (a-HUS).

Przemek jest bardzo radosnym, roześmianym chłopcem, który uwielbia traktory, puzzle i zwierzęta. Pomimo bardzo ciężkiego przebiegu choroby nie traci swojego pogodnego nastawienia do życia i daje całej rodzinie siłę do walki o lepsze jutro.

Od momentu zachorowania miał już wiele „rzutów” choroby. Każdy pobyt w szpitalu to kilkutygodniowa walka o zdrowie dziecka. Dwukrotnie Przemek został wyrwany z objęć śmierci. Poza tym zmaga się z chorobami współtowarzyszącymi: niedokrwistość, duże nadciśnienie tętnicze, 3 stadium niewydolności nerek, niedoczynność tarczycy.

Obecnie poddawany jest specjalistycznemu leczeniu, które łagodzi przebieg choroby i wstrzymuje pogarszanie się stanu nerek.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie w chorobie i leczeniu. Zachęcamy do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta Przemka i do podzielenia się 1% podatku. Za wszelką pomoc, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 28.02.2019r.

cel szczegółowy: „Przemek BUJOK”