Julitta Kamińska z Przemyśla

Julitta Kamińska ma 14 lat, mieszka w Przemyślu. Julitta jest jedynaczką jednak nie narzeka na brak towarzystwa i zajęć. Uwielbia  zwierzęta. Adoptowała dwa niepełnosprawne psiaki, z którymi spędza każdą wolną chwilę. Marzy aby spełniać się jako wolontariuszka w lecznicy dla zwierząt, z której ma swoje ukochane pupilki.

Nastolatka  ze względu na stan zdrowia musiała skorzystać z  indywidualnego nauczania w I klasie gimnazjum. Mimo tego  ma pokaźne grono rówieśników z którymi jest w stałym kontakcie. Jest bardzo lubiana wśród znajomych i przez nauczycieli. Chętnie uczy się, a także angażuje we wszelkiego rodzaju prace plastyczne. Szczególnie upodobała sobie rysunek, uwielbia szkicować. W przyszłości chciałaby wydać własną książkę ilustrowaną. Kto wie, może bohaterami przygodowej książeczki zostaną właśnie dwa szalone pieski?

W 2003 roku, gdy Julitta miała 6 miesięcy, rozpoznano u niej malformację naczyniową krezki jelita cienkiego. Dziewczynka w okresie 2004-2005  przyjmowała chemioterapię. Po zakończonej chemii Julitta znajduje się pod stałą opieką i kontrolą lekarzy z Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. W styczniu 2017 roku ze względu na nasilające się bóle w centrum guza wdrożono leczenie sirolimusem. Lekarze zakładają, że leczenie może potrwać jeszcze rok a nawet dłużej. Miesięczny koszt takiej kuracji to ok. 1000 zł.

Koszty towarzyszące leczeniu znacznie przewyższają możliwości finansowe rodziców. Apelujemy zatem do Państwa o wsparcie  procesu leczenia. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta Julitty oraz do przekazania 1% podatku. Teraz najważniejsza jest walka o zdrowie aby w przyszłości Julitta mogła spełnić swoje piękne marzenia. Za wszelkie wsparcie w imieniu Julitty i jej rodziny, serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 20.12.2017

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Julitta KAMIŃSKA”