404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

Agata HEIDER

Wiek:
nie podano
Województwo:
Miejscowość:
Racibórz

Agata Heider ma 3 latka i mieszka w Raciborzu. 13pazdziernika 2017roku rodzice udali się z Agatką  do lekarza, ponieważ od tygodnia męczył ją kaszel a domowe sposoby nie były skuteczne. Specjalista od razu skierował dziewczynkę na szczegółowe badania na Oddział Hematologii i Onkologii w Chorzowie, gdzie zdiagnozowano ostrą białaczkę limfoblastyczną. Wiadomość o chorobie ścięła rodziców z nóg. Obecnie Agatka poddawana jest leczeniu za pomocą chemioterapii.

Na co dzień dziewczynka jest bardzo towarzyskim i zaradnym dzieckiem. Nie ma problemu z nawiązywaniem relacji z rówieśnikami, z radością uczęszcza do przedszkola co chwilkę opowiadając o koleżankach i kolegach za którymi tęskni. Agatka wszystko chce robić sama, książkowy przykład „Zosi samosi”. Chętnie się bawi i aktywnie spędza czas. Uwielbia podróże i zwierzęta, sama ma świnkę morską, do której chce jak najszybciej wrócić. Agatka mimo tak młodego wieku jest mistrzynią układania puzzli, którym z zapałem poświęca swoją każdą wolną chwilę. Pomimo tak trudnej sytuacji w jakiej się znalazła, dzielnie z uśmiechem na twarzy znosi pobyt w szpitalnych murach. Jest strażniczką porządku. Od najmłodszych lat jest odważna i pilnuje aby nikomu nie działa się krzywda. Jest świetnym materiałem na przyszłą policjantkę.

Ze względu na stałą opiekę, której wymaga Agata podczas pobytu w szpitalu jeden z rodziców musiał zrezygnować z pracy zawodowej. Nowa sytuacja w jakiej znalazła się rodzina nie jest łatwa. Ciągłe dojazdy do szpitala i inne wydatki jakie wynikają z procesu leczenia niejednokrotnie przewyższają możliwości finansowe rodziców. To dopiero początek walki z chorobą. Pomóc w tej sytuacji mogą Państwo dzieląc się swoim 1,5% podatku, a także wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta Agatki podany poniżej. Apelujemy do wszystkich Państwa o wsparcie w tych trudnych chwilach dziewczynki. Za wszelka pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Warszawa 00-544, ul. Wilcza 28/8

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL37 1050 0099 6781 1000 1000 0698
BIC (SWIFT): INGBPLPW