Paweł Kubis z Bierdzan w województwie opolskim

Paweł Kubis to 11 letni chłopiec z Bierdzan w województwie opolskim. Jego zmagania z chorobą nowotworową rozpoczęły się w 2017r. Paweł skarżył się na częste bóle głowy i zaburzenia widzenia co zaniepokoiło mamę. Na podstawie badania rezonansu magnetycznego, które zostało przeprowadzone w Szpitalu w Opolu wykryto guza komory IV mózgu. Chłopiec został przewieziony na oddział Neurochirurgii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach, gdzie guz został operacyjnie usunięty, a na dalszym etapie leczenia został poddany  chemioterapii i radioterapii w ramach oddziału Onkologii, Hematologii i Chemioterapii GCZD w Katowicach. U Pawła występują powikłania związane z leczoną chorobą,  objawiające się zaburzeniami równowagi, osłabionym napięciem mięśniowym po prawej stronie, oraz problemy z pisaniem. Obecnie jest  w trakcie chemii podtrzymującej, oraz przechodzi  rehabilitację ruchową .

Paweł to urodzony wędkarz, każdą wolną chwilę lubi spędzać w otoczeniu przyrody, nad wodą. Chłopiec interesuje się również piłką nożną i lubi gry na xboksie. Paweł ma rodzeństwo – starszą o dwa lata siostrę oraz małego braciszka.

Rodzina musiała stawić czoła nowej sytuacji, w której się znalazła dlatego zwracamy się do Państwa z apelem o dokonanie wpłat na indywidualny numer subkonta Pawła oraz o przekazania 1% podatku na rzecz chłopca. Pomóżmy Pawłowi aby mógł w pełni sił robić to co lubi i spełnić swoje marzenie. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 13.02.2018r.

cel szczegółowy: „Paweł KUBIS”