Filip Franek z woj. dolnośląskiego

Filip Franek to 14 letni chłopak z woj. dolnośląskiego. Choroba dała o sobie znać w 2016 roku. Filip skarżył się na bóle i zawroty głowy. W wyniku przeprowadzonych badań – EEG głowy w Poradni Neurologicznej a następnie rezonansu magnetycznego na Oddziale Neurologii Dziecięcej we Wrocławiu została postawiona diagnoza: guz rdzenia przedłużonego i szyjnego. Decyzją lekarzy guz został częściowo usunięty. Po operacji wystąpił dyskretny niedowład lewej kończyny dolnej w późniejszym etapie leczenia pojawiły się nasilone bóle i zawroty głowy oraz nudności. Filip został objęty rehabilitacją oraz stałą opieką neurochirurgiczną w Górnośląskim Centrum Zdrowia dziecka
w Katowicach. Jest również pod stałą opieka endokrynologa.

Filip to młody chłopak, który ma wiele marzeń. Lubi gotować, piec, pomagać w pracach ogrodowych i jest bardzo pogodnym dzieckiem.  Chłopak ma dusze sportowca. Kocha piłkę nożną, brał udział w zawodach rowerowych i zdobył niebieski pas w Karate. Niestety ze względu na chorobę musiał ograniczyć wysiłek fizyczny i nie może uprawiać sportów bliskich jego sercu. Filip ma dwie siostry z którymi lubi się bawić i spędzać czas.

W związku z chorobą chłopca mama znalazła się w zupełnie nowej sytuacji. Zwracamy się zatem z apelem o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji. Zachęcamy do dokonania wpłat na indywidualny numer subkonta Franka oraz do przekazania 1% podatku. Dzięki pomocy z Państwa strony chłopak, będzie mógł dążyć do realizacji swoich niespełnionych marzeń.Za wszelkie wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informację z dnia 08.02.2018

cel szczegółowy: „Filip FRANEK”