Tymoteusz Marek z Czerwionki-Leszczyn

Tymoteusz Marek www

Tymoteusz Marek to chłopiec pochodzący z Czerwionki-Leszczyn. Przez 3 ostatnie lata dzielnie walczy z chorobą nowotworową. Aktualnie kontynuuje leczenie w Instytucie „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka” w Warszawie, gdzie przyjmuje chemioterapię pooperacyjną dostosowaną indywidualnie. Ostatnie wyniki badań dają nadzieję na pozytywne zakończenie leczenia. Jeżeli po kolejnych obrazowaniach stwierdzona zostanie remisja choroby przed Tymkiem rozpocznie się okres rehabilitacji i detoksykacji organizmu po obciążających terapiach, które dotychczas przeszedł.

Pomimo częstych wizyt w szpitalach Tymek relatywnie dobrze znosi ten trudny okres. Często odwiedzają go rówieśnicy i najbliższa rodzina a siostry podczas jego pobytu w domu nie pozwalają na odrobinę odpoczynku od wspólnych zabaw. Choć proces leczenia uniemożliwia uczestniczenia w wielu codziennych wydarzeniach to nadzieja jaką ostatnio żyje rodzina pozwala marzyć, że dane im będzie jeszcze wszystko nadrobić.

Wspólnie możemy pomóc Tymkowi i jego rodzinie w tej trudnej dla nich sytuacji. Zachęcamy Państwa do wpłat na indywidualny numer subkonta chłopczyka oraz przekazania 1% podatku na rzecz Tymka. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel stworzony w oparciu o informację z dnia 09.02.2018

ING Bank Śląski nr konta:
78 1050 0099 6781 1000 1000 0445
cel szczegółowy: „Tymoteusz MAREK”