Patryk ADAMCZYK

Patryk Adamczyk pochodzi z miejscowości Bojszowy  w woj. śląskim. Niepokojące sygnały takie, jak opuchnięte dziąsła z prawej strony dolnej szczęki pojawiły się w 2017 roku, kiedy chłopiec miał 14 lat. Po wykonaniu badań rozpoznano chłoniaka Burkitta w III stopniu zaawansowania. Patryk został poddany trzem cyklom chemioterapii, które niestety nie przyniosły rezultatów. Z uwagi na brak efektów zastosowanego leczenia, Patryk został zakwalifikowany do terapii nierefundowanym lekiem Rituximab, która przyniosła pozytywne efekty. Obecnie Patryk zakończył leczenie szpitalne i jako już pełnoletni młody człowiek pozostaje pod ścisłą kontrolą poradni „Narodowy Instytut Onkologii im. M. Skłodowskiej – Curie” w Gliwicach, co wiąże się z częstymi wizytami w placówce.

Patryk uczy się w kierunku technik – informatyk, interesuje się robotyką, w przyszłości chciałby studiować automatykę i robotykę. Jego marzeniem jest zakup motocyklu (np. Suzuki GSX-R 1000). Ma brata Pawła, który jest młodszy o 2 lata.

Głównym problemem rodziny są w tej chwili wydatki związane z dojazdami do placówek medycznych oraz zakupem leków. Zwracamy się więc do Państwa z apelem o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji Patryka. Zachęcamy do dokonania wpłat na indywidualny numer subkonta Patryka oraz do przekazania 1% podatku. Za wszelkie wsparcie w imieniu Patryka i jego rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 05.05.2022

cel szczegółowy: „Patryk ADAMCZYK”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna