Patryk Adamczyk z miejscowości Bojszowy w woj. śląskim

Patryk Adamczyk to 14-letni chłopak z miejscowości Bojszowy  w woj. śląskim. Niepokojące sygnały takie jak opuchnięte dziąsła z prawej strony dolnej szczęki pojawiły się w 2017 roku. Po wykonaniu badań rozpoznano chłoniaka burkitta w III stopniu zaawansowania. Patryk został poddany trzem cyklom chemioterapii, które niestety nie przyniosły rezultatów. Z uwagi na brak efektów na dotychczasowe leczenie, Patryk został zakwalifikowany do zastosowania leku Rituximab. Jest to lek nierefundowany, cena 1 dawki to koszt 6720,00 zł. Chłopak musi przyjąć 2 dawki, a w razie konieczności mogą być potrzebne kolejne.

Patryk jest bardzo samodzielny,  interesuje się piłką nożną.  Jego pasją jest informatyka, którą chciałby studiować w przyszłości.  Marzeniem chłopaka jest posiadanie nowego laptopa. Ma brata Pawła, który jest młodszy o 2 lata.

Rodzina, w obliczu choroby Patryka, zmaga się z różnymi problemami. Głównie są to problemy finansowe związane z zastosowaniem nierefundowanego leku, koszty związane z dojazdami do szpitala oraz rozłąka rodziny. Aby pomóc rodzinie zgłaszamy się do Państwa z apelem o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji. Zachęcamy do dokonania wpłat na indywidualny numer subkonta Patryka oraz do przekazania 1% podatku. Za wszelkie wsparcie w imieniu Patryka i jego rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 06.03.2018

cel szczegółowy: „Patryk ADAMCZYK”