Sebastian Smykała z Krapkowic

Sebastian Smykała ma 5 lat i mieszka w Krapkowicach. Niestety spokojne dzieciństwo Sebastiana stanęło na głowie gdy w lutym 2016 roku zdiagnozowano u chłopca białaczkę limfoblastyczną. Przeszedł cały proces leczenia, wszystko było już na dobrej drodze gdy w marcu 2018 roku podczas badania kontrolnego rozpoznano wznowę choroby. Wszystko wróciło jak bumerang. Sebastian znowu „zamieszkał” na Oddziale Onkologii, Hematologii i Chemioterapii w Katowicach gdzie obecnie przyjmuje chemioterapię i znów walczy o zdrowie.

Sebastian uwielbia piłkę nożną i wszystko co kręci się wokół niej. Zielona murawa, gry komputerowe o tematyce piłkarskiej i szereg różnorodnych zabaw związanych z tym sportem. Jego szczególnym zainteresowaniem cieszy się drużyna Borussi Dortmund, której jest wiernym i wielkim kibicem.  W wolnej chwili chłopiec razem ze swoimi siostrami bliźniaczkami zamienia kolorowe klocki Lego w przeróżne ciekawe budowle, pojazdy i wspólnymi siłami tworzą piękny kolorowy świat.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia chłopca. Zachęcamy do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta Sebastiana oraz do przekazania 1% podatku. Rozłąka z siostrzyczkami przysparza Sebastianowi dużo smutku i najbardziej na świecie pragnie wrócić do swojego kolorowego świata, do domu. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 18.04.2018

cel szczegółowy: „Sebastian SMYKAŁA”