Zuzanna Karczewska z Rudnik koło Wielunia

Zuzia Karczewska to 5 letnia dziewczynka, która wraz ze swoimi rodzicami i bratem mieszka w Rudnikach koło Wielunia. Zuzia zachorowała w marcu 2018. Wcześniej choroba nie dawała o sobie znać, ujawniła się zupełnie niespodziewanie. Zaczęło się od bólu nóżek i nieumiejętności chodzenia. Po badaniach zdiagnozowano u Zuzi ostrą białaczkę limfoblastyczną. Obecnie dziewczynka jest w trakcie intensywnej chemioterapii na Oddziale Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Chorzowie.

Zuzia uwielbia zwierzęta, przede wszystkim koty. Lubi bawić się kucykami pony, grać z bratem w gry planszowe, pięknie rysuje i śpiewa. Radość sprawia jej też zabawa na świeżym powietrzu.

Rodzice Zuzi chcą być jak najbliżej i jak najczęściej z córką w tej bardzo trudnej sytuacji. Jako że mieszkają daleko od szpitala tj. w Rudnikach koło Wielunia ( około 230 km w dwie strony) koszty dojazdów są dla nich ogromnym obciążeniem. Z tego powodu bardzo prosimy o pomoc Zuzi i jej rodzinie. Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie procesu leczenia dziewczynki. Zachęcamy do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta Zuzi i do podzielenia się 1% podatku. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 25.04.2018

cel szczegółowy: „Zuzanna KARCZEWSKA”