Maksymilian Chuchro z Widełek w województwie podkarpackim.

Maksymilian Chuchro to 11-letni chłopiec o sportowej duszy, pochodzący z Widełki, małej miejscowości w województwie podkarpackim. Maks w kwietniu 2018 roku robił rutynowe badania sportowe. Wyniki morfologii krwi były bardzo niepokojące, ponieważ wykazały dużą ilość białych krwinek. Kolejne badania tylko potwierdziły obawy lekarzy. U Maksymiliana zdiagnozowano Ostrą białaczkę limfoblastyczną. Obecnie chłopiec jest poddawany chemioterapii w Klinice Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie.

Maksymilian to chłopiec o ogromnej pasji do sportu. Trenuje badmintona, jeździ na zawody sportowe z tej dyscypliny. Jego kolejną pasją jest piłka nożna, na której punkcie ma bzika. Jest bardzo aktywny fizycznie. Jak nie trudno się domyślić jego ulubionym przedmiotem w szkole jest oczywiście wychowanie fizyczne.

Koszty towarzyszące leczeniu są wysokie, dlatego apelujemy do Państwa o wsparcie finansowe. Każda pomoc na tym etapie ma ogromne znaczenie, dlatego zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta chłopca. Wszyscy mocno wierzymy, że Maksymilian wygra tą walkę i już wkrótce będzie mógł ponownie wyjść na boisko by zagrać mecz ze swoimi braćmi – Mateuszem i Maćkiem! Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 29.05.2018

cel szczegółowy: „Maksymilian CHUCHRO”