Nadia MAZUR

Wiek: 6
Region: Podkarpacie
Miasto: Padew Narodowa

Nadia  Mazur  niezwykle urocza 6-latka pochodząca z Padwi Narodowej, małej miejscowości w województwie podkarpackim.

Problemy ze zdrowiem Nadii zaczęły się w marcu 2018 roku. Miesiąc później Nadia trafiła do Szpitala Powiatowego w Nowej Dębie, w którym zlecono wykonanie USG jamy  brzusznej. Niestety badanie wykazało w małym brzuszku Nadii dwa guzy na prawej nerce. Dziewczynka szybko trafiła do Kliniki Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie gdzie potwierdzono nefroblastomatozę i guz Wilmsa (złośliwy nowotwór nerki). Obecnie Nadia jest w trakcie leczenia podtrzymującego. Jest pod stałą kontrolą onkologa, kardiologa oraz laryngologa.

Nadia jest dziewczynką pogodną i pełną energii. Bardzo lubi bawić się ze swoją młodszą siostrą i jeździć z nią na wycieczki rowerowe. Dziewczynka lubi wszelkie zajęcia plastyczne, np. lepienie kolorowych magnesów, które potem może rozdawać swoim małym koleżanką i kolegą. Jak widać Nadia to mały społecznik! Dziewczynka wróciła już do swojego ukochanego przedszkola, w którym bardzo lubi występować na scenie, recytować wierszyki, śpiewać i tańczyć. Nadia bardzo lubi też uczestniczyć w zajęciach z piłki nożnej i koszykówki, które odbywają się w przedszkolu.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji dziewczynki. Zachęcamy do dokonania wpłat na indywidualny numer subkonta Nadusi.  Za wszelkie wsparcie w imieniu dziewczynki i jej rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 19.01.2021r.

cel szczegółowy: „Nadia MAZUR”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna