Nadia Mazur z Padwi Narodowej w woj. podkarpackim

Nadia Mazur www

Nadia to niezwykle urocza 3-latka pochodząca z Padwi Narodowej, małej miejscowości w województwie podkarpackim.Problemy ze zdrowiem Nadii zaczęły się w marcu 2018 roku. Dziewczynka wysoko gorączkowała. Przeprowadzone badania laboratoryjne wskazały bardzo wysokie CRP. Miesiąc później Nadia trafiła do Szpitala Powiatowego w Nowej Dębie, w którym zlecono wykonanie USG jamy  brzusznej. Niestety badanie wykazało w małym brzuszku Nadii dwa guzy na prawej nerce. Dziewczynka szybko trafiła do Kliniki Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie gdzie potwierdzono nefroblastomatozę i guz Wilmsa (złośliwy nowotwór nerki). Obecnie Nadia jest w trakcie chemioterapii, a w przyszłości czeka ją nefraktomia – czyli usunięcie jednej nerki.

Nadia jest dziewczynką pogodną i pełną energii. Bardzo lubi bawić się ze swoją młodszą siostrą i jeździć z nią na wycieczki rowerowe. Dziewczynka lubi wszelkie zajęcia plastyczne, np. lepienie kolorowych magnesów, które potem może rozdawać swoim małym koleżanką i kolegą. Marzeniem Nadusi jest mieć ogromny plac zabaw na podwórku, na który dziewczynka mogłaby zapraszać swoich rówieśników i bawić się wspólnie z nimi. Jak widać Nadia to mały społecznik! Dziewczynka niestety nie może razem z rówieśnikami uczęszczać do przedszkola, w którym bardzo lubiła występować na scenie, recytować wierszyki, śpiewać i tańczyć

Nadia swoje ukochane przedszkole i dom musiała zamienić na szpitalną salę. Bardzo trudna jest dla niej rozłąkaz tatą i młodszą siostrą. Aby pomóc rodzinie w odnalezieniu się w nowej sytuacji i stawieniu czoła w walce z  chorobą zwracamy się do Państwa z apelem o wsparcie procesu leczenia. Zachęcamy do dokonania wpłat na indywidualny numer subkonta Nadusi.  Za wszelkie wsparcie w imieniu dziewczynki i jej rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 19.06.2018

ING Bank Śląski nr konta:
61 1050 0099 6781 1000 1000 0751
cel szczegółowy: „Nadia MAZUR”