Filip Karaś z Częstochowy

Filipek ma siedem lat i pochodzi z Częstochowy. Przewlekłe zapalenie płuc zaniepokoiło rodziców, którzy udali się z synem się do szpitala w Częstochowie. Po przeprowadzeniu badań obrazowych zapadła diagnoza chłoniak nieziarniczy. Filip został skierowany do szpitala w Zabrzu, prosto na blok operacyjny, w celu pobrania wycinka do badania histopatologicznego.  Podczas operacji doszło do zatrzymania krążenia, lekarze przeprowadzili akcję reanimacyjną. Filipek został przeniesiony na oddział intensywnej terapii i podłączony do aparatury medycznej. Po trzech tygodniach trafił na Odział Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Zabrzu. Obecnie filip znajduje się w śpiączce, oczy ma otwarte, zatrzymuje czasem wzrok na danej osobie, ale mimo to jest bez kontaktu. Każdy dzień jest walką z chorobą nowotworową i powikłaniami po akcji reanimacyjnej, które doprowadziły do wielu schorzeń neurologicznych.

Przed chorobą Filip uwielbiał jeździć na rowerze, pływać i nurkować. Jego pasją jest rysowanie samochodów, a największym marzeniem opieka nad puszystym kotem. Filipek ma tez młodszego brata Adasia.

Choroba Filipa jest bardzo trudna również dla jego rodziny. Koszty towarzyszące leczeniu oraz dojazdy do szpitala są dużym obciążeniem dla domowego budżetu. Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie. Zachęcamy do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta Filipa oraz do przekazania 1% w okresie rozliczeniowym. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 22.08.2018

cel szczegółowy: „Filip KARAŚ”