Natalia Bober z Pielgrzymowic

Natalia Bober to wesoła 13-latka z Pielgrzymowic w województwie śląskim. O chorobie nastolatki rodzina dowiedziała się, gdy po wypadku samochodowym dziewczynka trafiła do szpitala. W kontrolnym USG jamy brzusznej odkryto guza lewej nerki. Już w trakcie pobytu na oddziale onkologii dziecięcej katowickiego szpitala wykonano tomografię komputerową, w trakcie której odkryto zmiany w lewym płucu. Dziewczynka przeszła biopsję, której wyniki potwierdziły konieczność usunięcia nerki. Natalia jest już po operacji resekcji nerki, jednak przed nią jeszcze kolejna – usunięcia guza w okolicy lewego płuca.

Natalia interesuje się sportem. Uwielbia aktywność na świeżym powietrzu: jeździć na rowerze i wrotkach. Kocha zabawy z psem.

Apelujemy do Państwa o pomoc i wsparcie finansowe. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta dziewczynki oraz przekazania 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za wszelkie okazane wsparcie w imieniu rodziców serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 19.09.2018

cel szczegółowy: „Natalia BOBER”