Artur DASZYKOWSKI

Region: Śląsk
Miasto: Żory

Artur jest rezolutnym i serdecznym dwunastolatkiem, bardzo wrażliwy na ludzką krzywdę. W lipcu 2018 roku chłopiec trafił do Centrum Pediatrii im. Jana Pawła II w Sosnowcu na Oddział Gastroenterologii celem diagnostyki z powodu uporczywych wymiotów i bólów brzucha. Konsultujący neurolog zalecił badanie obrazowe. W wykonanym rezonansie głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa stwierdzono u Artura guza śródrdzeniowego. Chłopiec trafił pod opiekę Oddziału Neurochirurgii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach, gdzie przeszedł dwie ciężkie operacje usunięcia guza, a następnie był leczony ponad rok chemioterapią na Oddziale Onkologii, Hematologii i Chemioterapii. Obecnie jest poddawany intensywnej, regularnej rehabilitacji.
Artur interesuje się muzyką i uczy się grać na keyboardzie. Bardzo lubi matematykę i gry komputerowe, oraz klocki LEGO, a także piesze wycieczki po górach i jazdę na rowerze. Jest ministrantem w Parafii pod wezwaniem Św. Stanisława w Żorach i każdą wolna chwilę spędza na służbie . W przyszłości chciałby zostać kierowcą rajdowym. Artur ma dwie starsze siostry Alicję i Dorotę.
Największą trudnością z jaką boryka się rodzina są koszty cotygodniowej rehabilitacji chłopca oraz odległych na nią dojazdów. Dochodzą również koszty niezbędnych leków. Dlatego zwracamy się do Państwa o wsparcie Artura przez wpłaty darowizn na jego indywidualny numer subkonta oraz dzielenie się 1% podatku.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 11.04.2022 r.

cel szczegółowy: „Artur DASZYKOWSKI”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna