Jakub Komander z Chorzowa

Kubuś Komander ma 5 lat i razem z rodzicami i młodszym braciszkiem mieszka w Chorzowie. Chłopczyk zachorował w maju 2018 roku. Z dnia na dzień pojawił się krwiomocz, szybko postawiona diagnoza nie pozostawiła złudzeń – guz Wilmsa z przerzutami do płuc. Kubuś przeszedł długie leczenie – chemioterapię i operację usunięcia guza wraz z nerką. W styczniu 2019 roku zakończył leczenie – rodzina znów zaczęła cieszyć się życiem i wspólnie spędzanym czasem. Niestety wyniki badań kontrolnych powtórnie wywróciły ich świat do góry nogami – wykazały wczesną wznowę płucną. Aktualnie chłopczyk jest w trakcie kolejnej chemioterapii, przed nim autoprzeszczep.

Kubuś jest aktywnym, lubiącym sport chłopcem. Uwielbia spędzać czas na świeżym powietrzu: biegać, grać w piłkę, pokonywać przeszkody, jeździć na rowerku po skateparku, skakać na trampolinie. W październiku został starszym bratem i świetnie się sprawdza w tej nowej roli – jak nikt potrafi rozśmieszyć braciszka.

W imieniu rodziny Kubusia zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta chłopczyka oraz do przekazania 1% podatku na rzecz jego leczenia. Każda wpłata nie tylko ułatwia proces leczenia Kuby, ale także stanowi olbrzymią pomoc dla jego rodziny. Za każde okazane wsparcie w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.
*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 06.05.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Jakub KOMANDER”