Magdalena Mierzwa Wólki Niedźwiedzkiej

Wiek: 14
Region: Podkarpacie
Miasto: Wólka Niedźwiedzka

Magdalena Mierzwa to 13-letnia mieszkanka Wólki Niedźwiedzkiej. Pierwszymi objawami choroby u Madzi były podwyższone leukocyty, wysypka, a także osłabienie. Do szpitala trafiła w grudniu 2019, gdzie stwierdzono eozynofilie idiopatyczną i łagodną niedokrwistość. Obecnie Madzia zażywa sterydy, jednak choroba nie daje za wygraną. Dziewczynka wymaga kosztownego leczenia nierefundowanym lekiem. Aktualnie Madzia jest pod opieką Kliniki Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie.

Przed chorobą Madzia była bardzo żywą dziewczyną, której pasją był sport –szczególnie piłka ręczna, jazda na rowerze oraz wycieczki. Brała udział w licznych zawodach sportowych w szkole. Chętnie pomaga mamie w kuchni. Ma młodszą siostrę i starszego brata.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia dziewczynki poprzez dokonanie darowizny na jej indywidualny numer subkonta oraz podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każdą pomoc w imieniu Magdaleny i jej najbliższych serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 15.06.2020r

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW
cel szczegółowy: „Magdalena MIERZWA”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna