Adam Wilusz

Wiek: 14
Region: Podkarpacie
Miasto: Brzozów

Adam  Wilusz to 14-letni pacjent Kliniki Onkohematologii w Rzeszowie, który pochodzi z Brzozowa. Od  lipca 2020 zmaga się z nowotworem złośliwym. Zdiagnozowano u niego guza zatoki szczękowej, a dodatkowo również niedokrwistość. Niepokojącym objawem choroby były znacznie powiększone węzły chłonne. Adam jest w trakcie chemioterapii.

Jego pasją jest sport –  kibicowanie oraz aktywne uczestnictwo. Przed chorobą nastolatek trenował siatkówkę w klubie TSV Sanok. Największym marzeniem Adama jest kariera siatkarska, a potem rozpoczęcie pracy jako trener. W wolnych chwilach lubi czytać książki, szczególnie detektywistyczne i biograficzne.

Od Państwa wsparcia zależy jak łatwe będzie stawianie przez Adama kroków w dalszym leczeniu. Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu zdrowienia nastolatka poprzez dokonanie darowizny na jego indywidualny numer subkonta oraz podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każdą pomoc w imieniu Adama i jego najbliższych serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 01.12.2020 r

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL

BIC (SWIFT): INGBPLPW
cel szczegółowy: „Adam WILUSZ”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna