Adrian Kurowski z Olsztyna

Adrian Kurowski jest dwunastoletnim mieszkańcem Olsztyna. W kwietniu 2018 roku nastolatek trafił na SOR z silnymi bólami brzucha. Przeprowadzone badania wykazały, że Adrian ma nowotwór – guza Burkitta. Chłopiec przeszedł operację, następnie przyjął kilka cykli chemioterapii. Obecnie Adrian wymaga rehabilitacji i nosi gorset ortopedyczny. Adrian jest również alergikiem, a chemioterapia spowodowała problemy skórne.

Adrian bardzo lubi czytać książki i uciekać myślami w świat marzeń i fantazji. Jak każdy nastolatek lubi grać w gry komputerowe.  Marzy o podróżach i zwiedzaniu świata. Adrian ma 7-letniego brata, z którym lubi budować z klocków lego oraz grać w gry planszowe.

Adrian jest aktualnie pod stałą opieką poradni rehabilitacyjnej, endokrynologicznej, okulistycznej i onkologicznej. Apelujemy do Państwa o wsparcie Adriana w powrocie do zdrowia i sprawności. Zachęcamy do wpłaty dobrowolnej darowizny na indywidualny numer subkonta chłopca oraz podzielenia się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 28.01.2019r.

cel szczegółowy: „Adrian KUROWSKI”