Agatka Kuchta z Tarnobrzegu

Agatka Kuchta ma 3,5 roku i razem z rodzicami mieszka w Tarnobrzegu. Na początku czerwca 2019 roku dziewczynce wykonano morfologię krwi w związku z pojawiającymi się na jej ciele siniakami. Badanie wykazało znaczną małopłytkowość i niedokrwistość. Agatka przyjęta została na Oddział Kliniki Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie. Tu postawiono diagnozę – zespół mielodysplastyczny. To choroba rzadko występująca  u dzieci a prowadząca do ostrej białaczki szpikowej, która wymaga długotrwałego leczenia oraz przeszczepu szpiku .

Agatka  jest pogodną i bardzo lubianą dziewczynką . Ma dwie starsze siostrzyczki Anię i Olę za którymi bardzo tęskni. Dziewczynka bardzo chętnie bawi się lalkami, lubi malować, kolorować, a jej ulubionymi bohaterami z bajek są Świnka Peppa , Masza i Niedźwiedź i Pszczółka Maja.

Apelujemy  do Państwa o wsparcie procesu leczenia dziewczynki poprzez dokonanie darowizny na jej indywidualny numer subkonta oraz podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie w imieniu Agatki i jej najbliższych serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 12.07.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Agata KUCHTA”