Aleksander Stec z Knurowa

Aleksander Stec jest uroczym mieszkańcem Knurowa. Chłopczyk ma 3 latka i jest na początku swojej drogi do zdrowia. Olusia często bolał brzuszek, jednak rodzice nie spodziewali się usłyszeć takiej diagnozy podczas kontrolnego USG: neuroblastoma IV stopień kliniczny rozsiany po całym organizmie, łącznie ze szpikiem i węzłami chłonnymi.

Olek ma 8-letniego brata Karola, z którym jest bardzo zżyty. Uwielbiają bawić się razem – wspólnie budują swoje wyjątkowe światy z klocków lego i grają w gry planszowe. Chłopczyk jest bardzo aktywny fizycznie – chętnie jeździ na rowerku, hulajnodze i wygłupia się z przyjaciółmi na trampolinie. Jak każde dziecko w jego wieku lubi zagłębiać się w świat bajek – najbardziej zafascynowany jest bohaterami Psiego Patrolu.

Największą trudnością dla Olusia jest rozłąka z bratem rodzicami i najbliższymi. Chłopczyk jest bardzo wrażliwy i trudno mu odnaleźć się w szpitalnej rzeczywistości. To dopiero początek walki z chorobą. Pomóc w tej sytuacji mogą Państwo dzieląc się swoim 1% podatku, a także wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta Olka podany poniżej. Za wszelka pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 02.10.2018

cel szczegółowy: „Aleksander STEC”