Aleksandra CZUPA

Wiek: 7
Region: Śląskie
Miasto: Knurów

Aleksandra Czupa pochodzi z Knurowa. Podobnie jak jej rówieśnicy wolny czas uwielbiała spędzać na wszelkich sportowych aktywnościach. Można śmiało powiedzieć, że wszędzie jej było pełno i swoją energią mogłaby obdarzyć także nas, dorosłych. Niestety na ten moment jej świat zmienił się nie do poznania. Gry i zabawy zostały zastąpione szpitalną salą i kolejną dawką chemii. U Oli bowiem rozpoznano ostrą białaczkę limfoblastyczną.

Pierwszymi niepokojącymi objawami okazały się trudności z oddychaniem i bóle kręgosłupa w odcinku lędźwiowym, które pojawiły się pod koniec czerwca 2020 r. Wówczas dziewczynka trafiła do szpitala w Gliwicach, gdzie przeszła podstawowe badania i została skonsultowana z chirurgiem. Tam podjęto decyzję o przewiezieniu Oli na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Zabrzu. Tutaj historia potoczyła się bardzo szybko,
a dziewczynka właśnie zakończyła pierwszy etap leczenia onkologicznego.

Rodzinie trudno odnaleźć się w tej sytuacji, bowiem przed chorobą wiele rzeczy robili razem, a do ulubionych zajęć Oli należało m.in. pływanie, układanie puzzli czy wspólne gotowanie z mamą. Ta rozłąka jest również bolesna dla starszej siostry Lilianny, która martwi się o Olę i bardzo za nią tęskni. Sama Ola zwierza się rodzinie, że jej największym obecnie marzeniem jest wyzdrowieć i jak najszybciej opuścić szpital.

W tym miejscu, w imieniu Oli i jej rodziny, zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc finansową. Pomóc można poprzez dokonywanie wpłat na indywidualny numer subkonta Oli oraz przekazując jej 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Naprawdę każda, nawet drobna, kwota ma znaczenie. Z góry dziękujemy!

*apel powstał w oparciu o informacje z dnia 05.08.2020 r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL86

BIC (SWIFT): INGBPLPW
cel szczegółowy: „Aleksandra CZUPA”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna