Aleksandra Kulik z Kotulina

Aleksandra Kulik ma 6 lat i mieszka w Kotulinie. W styczniu 2020 roku u dziewczynki zdiagnozowano ostra białaczkę limfoblastyczną.  Choroba nie dawała żadnych niepokojących symptomów – Ola trafiła do lekarza z katarem i kaszlem. Dopiero wyniki zleconych badań krwi pozwoliły postawić diagnozę. Aktualnie Ola jest pacjentką chorzowskiego Oddziału Hematologii i Onkologii Dziecięcej, gdzie  przyjmuje chemioterapię.

Ola ma młodszą siostrzyczkę – Kasie, za którą bardzo tęskni. Bardzo lubi układać puzzle oraz grać w planszówki. Ładnie koloruje,  rysuje i śpiewa. Z koleżankami chętnie bawi się lalkami Barbie. Jej ulubioną bajką jest „Biedronka i Czarny Kot”. W przyszłości chciałaby zostać pielęgniarką.

Zwracamy się do Państwa z apelem o wsparcie procesu leczenia Oli. Pomóc można przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta i podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 06.02.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Aleksandra KULIK”