Alicja MAZGAJ

Wiek: 11
Region: Śląsk
Miasto: Bytom

Alicja Mazgaj ma 11 lat. Od września 2017 zmaga się z chorobą nowotworową. Pod koniec wakacji po lewej stronie brzucha pojawił się guz. Po wstępnych badaniach w szpitalu w Chorzowie lekarze podejrzewali nerczak płodowy. Po pierwszych chemioterapia u wykonano operacje usunięcia guza wraz z nerką. Na podstawie wyniku histopatologicznego zdiagnozowano mięsak jasnokomórkowy. Ala przeszła chemioterapię i radioterapię. Obecnie zakończyła leczenie onkologiczne. Pozostaje pod stałą opieką poradni onkologicznej. Wymaga również częstych prywatnych wizyt u innych specjalistów, jak również konsultacji psychologicznych i rehabilitacyjnych.

Pomimo choroby i leczenia jakie przeszła jest wesoła i pogodna. Lubi chodzić do szkoły, zdobywać nową wiedzę i spędzać czas z kolegami. W wolnym czasie uwielbia malować. Ma starszego brata z którym lubi grać w gry.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji. Zachęcamy do dokonania wpłat na indywidualny numer subkonta Alicji oraz do przekazania 1 % podatku. Za wszelką pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 14.04.2022r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL42 1050 0099 6781 1000 1000 0705
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Alicja MAZGAJ”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna