Alicja Mazgaj z Bytomia

Alicja Mazgaj ma 9 lat i mieszka w Bytomiu. Od września 2017 zmaga się z chorobą nowotworową. Pod koniec wakacji pojawił się guz po lewej stronie brzuszka. Po wstępnych badaniach w szpitalu w Chorzowie rozpoznano guz nerki lewej – nerczak płodowy. Po chemioterapii wykonano operacją usunięcia guza wraz z nerką. Na podstawie wyniku histopatologicznego zdiagnozowano: mięsak jasnokomórkowy. Ala zakończyła już leczenie onkologiczne. Obecnie jest pod stałą opieką poradni hematologicznej. Wymaga również częstych prywatnych wizyt u innych specjalistów, jak również konsultacji psychologicznych i rehabilitacyjnych.

Pomimo choroby i leczenia które przeszła Ala jest pogodnym i wesołym dzieckiem. Ma starszego brata z którym lubi spędzać czas. Uwielbia spędzać czas z rodziną. Lubi także chodzić do szkoły i zdobywać nową wiedzę.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji. Zachęcamy do dokonania wpłat na indywidualny numer subkonta Alicji oraz do przekazania 1 % podatku. Za wszelką pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 28.01.2020

cel szczegółowy: „Alicja MAZGAJ”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna