Amelia Piotrowska z Tychów

Amelia Piotrowska jest niespełna trzyletnią mieszkanką Tychów. W październiku 2019 roku u dziewczynki zaczęły pojawiać się siniaki bez wyraźnej przyczyny. W tym samym miesiącu Amelka trafiła na Oddział Onkologii Hematologii i Chemioterapii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach z podejrzeniem białaczki. Kolejne biopsje wykluczyły jednak chorobę nowotworową, ale lekarze wiedzieli, że coś niedobrego dzieje się ze szpikiem dziewczynki.
W styczniu 2020 roku, po wielu badaniach została postawiona diagnoza – Amelka choruje na rzadką chorobę aplazję szpiku. Dotychczasowe leczenie nie przyniosło żadnej poprawy. Szansą na wyleczenie jest lek Globulina Końska  –  niestety nie jest on refundowany, a koszt leczenia to ok 100 000zł!

Na ten cel założona została zbiórka na portalu siepomaga

Amelka jest uśmiechniętą i wesołą dziewczynką. Bardzo lubi układać puzzle i bawić się piaskiem kinetycznym i ciastoliną. Chętnie spędza czas na placu zabaw – najwięcej na zjeżdżalni. Marzeniem Amelki jest rowerek i okulary przeciwsłoneczne.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie procesu leczenia Amelki. Zachęcamy do przekazywania darowizn na indywidualny numer subkonta dziewczynki do podzielenia się 1% podatku. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 07.02.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Amelia PIOTROWSKA”

wesprzyj
F udostępnij