Amelia WOLAK

Wiek: 7
Region: Śląsk
Miasto: Katowice

Amelka Wolak to żywe sreberko. Zawsze była bardzo aktywna, uwielbiała pływać, trenowała gimnastykę, dostała się do klasy sportowej. Niestety, zamiast spędzać czas w szkole i bawić się z rówieśnikami, jest przykuta do szpitalnego łóżka. U dziewczynki zdiagnozowano złośliwy nowotwór mózgu – glejaka wielopostaciowego IV stopnia. Aktualnie Amelka jest w trakcie chemioterapii w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach.

Amelka jest cudowną starszą siostrą dla 2,5 rocznego Oskarka. Dziewczynka kocha podróże i sport. Lubi też wszelkie kreatywne działania – szczególnie rysowanie. Jej ulubieni bohaterowie to dzielna Sky z Psiego Patrolu i Winx.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie procesu leczenia Amelii. Będzie on długi i trudny. Konieczne będzie przyjmowanie wielu leków, suplementów diety, stosowanie odpowiedniej diety oraz późniejsza rehabilitacja. Te wszystkie wydatki przekraczają możliwości finansowe rodziny. Pomóc można przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta dziewczynki oraz przekazując 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 15.09.2021r.

PL48 1050 0099 6781 1000 1000 1082
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Amelia WOLAK”

wesprzyj F udostępnij