Andrzej Opiela z Gliwic

Andrzej Opiela jest 9-letnim mieszkańcem Gliwic. W październiku 2019 roku zaczęły mu doskwierać straszne bóle głowy, początkowo lekarze sądzili, że to na tle laryngologicznym i tak przebiegało początkowe leczenie. Gdy nie przynosiło ono efektu, a ból stał się nie do zniesienia trafił do szpitala. Wykonana tomografia uwidoczniła guza mózgu. Chłopiec został przetransportowany do Katowic do Centrum Zdrowia Dziecka na oddział neurochirurgii, gdzie w bardzo krótkim czasie przeprowadzono operacje i wycięto zmianę. Pod koniec listopada przyszły wyniki histopatologiczne i postawiono ostateczna diagnozę, a mianowicie „wysciółczak anaplastyczny 3 stopnia”. Aktualnie chłopiec jest w trakcie chemioterapii, czeka go jeszcze naświetlanie i chemioterapia profilaktyczna.

Andrzej zawsze był bardzo aktywnym dzieckiem, biegał, skakał, grał w piłkę (w szkółce Piasta Gliwice) pomimo tego ze urodził się z wadą serca VSD i od maleńkości był pod kontrolą kardiochirurgiczną. Nie przeszkadzało mu to w byciu szczęśliwym i radosnym dzieckiem.

Koszty rehabilitacji i całego procesu leczenia niestety przewyższają możliwości rodziny, dlatego też zwracamy się do Państwa z apelem o wsparcie. Pomóc można przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta i podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 06.02.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Andrzej OPIELA”