Aniela Kondracka z Długiego koło Zarszyna

Aniela Kondracka jest niespełna 3-letnią dziewczynką pochodzącą z Długiego koło Zarszyna. Jest wesołym i pogodnym dzieckiem o artystycznej duszy. Uwielbia śpiewać i tańczyć , a jednym z jej ulubionych zajęć to pomaganie mamie w kuchni.

Miła, pełna uśmiechu i otwarta na ludzi – tak Anielka zachowuje się w przedszkolu, w którym dopiero co rozpoczęła swoją przygodę. Salę zabaw niestety musiała zamienić na salę szpitalną. W listopadzie 2015 roku dziewczynka trafiła po raz pierwszy do szpitala w Rzeszowie z podejrzeniem guza uda prawego. Po rezonansie magnetycznym i wstępnej diagnozie ustalono, że jest to mięsak. Już dwa dni później mała Anielka przeszła operację wycięcia guza, pobrania szpiku i węzłów chłonnych. Po kolejnych badaniach okazało się, że są przerzuty na płuca. Rozpoczęto leczenie chemioterapią. Wyniki z badania histopatologicznego potwierdziły diagnozę o mięsaku uda prawego.

Anielka przeszła już operację we Wrocławiu, a w planach czekają ją kolejne dwie. Dalsze leczenie oraz wyjazdy wiążą się z dużymi kosztami, które przekraczają domowy budżet. W imieniu rodziny Anielki zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc. Za każde okazane wsparcie serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 29.02.2016

Warszawa 02-047, ul. Adama Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Aniela Kondracka”