Artur KURCZYK

Wiek: 5
Region: Śląsk
Miasto: Mysłowice

Artur Kurczyk od stycznia 2021 roku zmaga się z chłoniakiem Burkitta. Pierwsze objawy choroby nie wskazywały, z jak ciężkim, przeciwnikiem będzie musiał się zmierzyć. Mama myślała, że to grypa żołądkowa. Niestety szybko okazało się, że to wgłowienie jelita i konieczna jest operacja, podczas której na jelicie znaleziono guzek. Po badaniach zdiagnozowano nowotwór. Arturek aktualnie przechodzi chemioterapię w zabrzańskim szpitalu. Dodatkowo chłopczyk na co dzień zmaga się z autyzmem.

Chłopczyk bardzo lubi spędzać czas na placach zabaw i w bawilandiach. Chętnie uczy się literek i cyferek. To zawsze uśmiechnięty i pogodny chłopczyk. Bardzo lubi chodzić do przedszkola i tęskni za swoimi kolegami.

Arturek jest na początku leczenia, przed nim długa droga do zdrowia. Konieczne jest podawanie nierefundowanych leków. W tym miejscu, w imieniu chłopca i jego mamy, bardzo prosimy o wsparcie dla Artura. Każda kwota ma znaczenie i wspiera chłopca na dalszych etapach leczenia.

*apel powstał w oparciu o informacje z dnia 22.02.2021 r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL83 1050 0099 6781 1000 1000 1034
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Artur KURCZYK”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna