Artur Rutkowski ze Świętochłowic

Artur Rutkowski jest jedenastoletnim mieszkańcem Świętochłowic. Chłopiec w czerwcu 2012 roku zachorował na białaczkę limfoblastyczną. Wówczas przeszedł długie i trudne leczenie. W sierpniu tego roku świętowałby 5 lat od zakończenia leczenia. Niestety, Artur 25 maja 2019r Artur obudził się z silnymi bólami pleców. W szpitalu, do którego trafił okazało się, że to wznowa choroby. Artur znów jest pacjentem chorzowskiego oddziału onkologii dziecięcej, znów przyjmuje chemioterapię, znów staje do walki.

Artur jest zapalonym sportowcem – uczniem szkoły sportowej. Uwielbia piłkę nożną – chłopiec trenuje w UKS Ruchu Chorzów. Marzy też o podróżach, szczególnie zagranicznych. Ma 2 starszych braci i siostrę, rodzeństwo jest dla niego ogromnym wsparciem.

W imieniu rodziny Artura i jego najbliższych zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta chłopca oraz do przekazania 1% podatku na rzecz jego leczenia. Każda wpłata nie tylko ułatwia proces leczenia Artura ale także stanowi olbrzymią pomoc dla jego rodziny. Za każde okazane wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 07.06.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL60 1050 0099 6781 1000 1000 0866

BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Artur RUTKOWSKI”