Artur Wesołowski z Katowic

Artur Wesołowski jest 8-letnim mieszkańcem Katowic. W połowie czerwca chłopiec zaczął gorączkować, miewał nudności, które utrzymywały się. Pediatra zlecił pilne badania. Po otrzymaniu wyników krwi chłopca skierowano na SOR katowickiego szpitala, gdzie zdiagnozowano mononukleozę zakaźną i wypisano z antybiotykiem i zaleceniem wykonania dalszych badań i USG brzucha. Wyniki nie były dobre – rozpoznano u Artura ostrą białaczkę limfoblastyczną. Aktualnie chłopiec jest w trakcie chemioterapii – jest pacjentem zabrzańskiego Oddziału Hematologii i Onkologii Dziecięcej.

Artur lubi sztuki walki (trenuje Krav Maga), jest członkiem ZHP, lubi grać na pianinie i keyboardzie. Marzy o podróży na afrykańskie safari, w przyszłości chciałby zostać pilotem. Artur ma starszą siostrę Klaudię, za którą bardzo tęskni.

W imieniu najbliższych Artura zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta chłopca oraz do przekazania 1% podatku na rzecz jego leczenia. Każda wpłata nie tylko ułatwia proces leczenia Artura, ale także stanowi olbrzymią pomoc dla jego rodziny. Za każde okazane wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 29.07.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL43 1050 0099 6781 1000 1000 0881
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Artur WESOŁOWSKI”