Bartek Piotrowski z Rudy Śląskiej

Mały Bartek jest bardzo ciekawy świata. Lubi majsterkować i psocić. Uwielbia muzykę i taniec. Ma poczucie rytmu. Świetnie kopie piłkę i gra w ‚piłkarzyki’. Ma starszego brata Mateusza, z którym rewelacyjnie się rozumie.

Zimą 2013 roku chłopcy razem z rodzicami byli na udanych feriach w górach. Kiedy 17 lutego wrócili z wyjazdu pediatra skierował Bartka na badania krwi, związane z plamkami na szyi dziecka.

Wyniki badań wywróciły do góry nogami życie rodziny – ostra białaczka limfoblastyczna. Rodzicom trudno pogodzić się z chorobą, która spotkała Bartka. Mimo to zdają sobie sprawę z tego, że czeka ich ciężki okres, pełen gorszych i lepszych dni.

Zgodnie z planem leczenia, w październiku 2013 odbył się przeszczep szpiku. Św. Mikołaja Bartuś wraz z najbliższymi oczekiwał już w Rudzie Śląskiej. Niestety krótko dane było rodzinie cieszyć się pobytem w domu. W styczniu u Bartusia zdiagnozowano wznowę choroby. Ta zaskakująca informacja bardzo zasmuciła rodzinę i wszystkie osoby kibicujące małemu Bubie (jak o sobie mówi). Obecnie Bartuś kończy pierwszy blok chemioterapii i jest przygotowywany do drugiego przeszczepu. Pomimo trudów leczenia Bartuś jest wesoły i bardzo dzielny.

Już raz okazaliście Państwo swoje wielkie serca, za co bardzo gorąco dziękujemy. Za ciepłe słowa, dobre myśli i przekazanie 1% na walkę z chorobą. Niestety walka trwa nadal, bądźcie i tym razem z Bartusiem.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 02.06.2014

Warszawa 02-047, ul. Adama Pługa 1/2