Bartłomiej Bałata

Bartłomiej Bałata ma 4 latka i razem z rodzicami mieszka w niedużej miejscowości Stale, w powiecie tarnobrzeskim. Pierwsze objawy choroby pojawiły się w marcu 2019 roku. Chłopczyk po tygodniowym pobycie w tarnobrzeskim szpitalu został skierowany do rzeszowskiego szpitala na Oddział Onkohematologii Dziecięcej. Finalnie, u Bartusia zdiagnozowana została ostra białaczka limfoblastyczna typu B. Aktualnie chłopczyk jest w trakcie chemioterapii.

Bartuś obecnie jest jedynakiem, ale już w październiku urodzi mu się braciszek. Jest pasjonatem maszyn rolniczych, klocków lego, wolny czas lubi spędzać na dworze, bawiąc się w piaskownicy lub jeżdżąc na rowerku. Jego marzeniem jest, aby w przyszłości zostać strażakiem.

W imieniu najbliższych Bartusia zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta chłopczyka oraz do przekazania 1% podatku na rzecz jego leczenia. Każda wpłata nie tylko ułatwia proces leczenia Bartusia ale także stanowi olbrzymią pomoc dla jego rodziny. Za każde okazane wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 23.07.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL70 1050 0099 6781 1000 1000 0880
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Bartłomiej BAŁATA”