Bartłomiej Bienia

Wiek: 6
Region: Podkarpacie
Miasto: Sanok

Bartłomiej Bienia jest uroczym 6 latkiem, który od urodzenia musi mierzyć się z wieloma trudnościami. Chłopczyk ma trisomie chromosomu 21, problemy ze wzrokiem, lewostronny niedosłuch, niedoczynność tarczycy. Bardzo często zapada na infekcje górnych dróg oddechowych, zmaga się z zapaleniem krtani i wysiękowym zapaleniem ucha, przez co już dwukrotnie miał usuwany trzeci migdał i nacinanie bocznych oraz drenaż uszu. Bartuś wymaga stałej rehabilitacji i terapii logopedycznej oraz kontroli u wielu specjalistów, w tym kardiologa, urologa, endokrynologa i hematologa.

Pomimo wielu przeciwności Bartuś jest radosnym i ciepłym chłopcem, który kocha muzykę i zwierzątka.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji chłopczyka. Każde, nawet najmniejsze wsparcie finansowe będzie wielką pomocą dla rodziny Bartusia. Pomóc można przekazując darowiznę oraz dzieląc się 1% podatku w zbliżającym się okresie jednoprocentowym. Z góry, w imieniu Bartusia i jego najbliższych serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 20.08.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL

BIC (SWIFT): INGBPLPW
cel szczegółowy: „Bartłomiej BIENIA”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna