Bartłomiej Jakub Piotrowski ze Świętochłowic

Bartłomiej Jakub Piotrowski to sympatyczny 8–latek, mieszkający w Świętochłowicach. Na początku września 2015 roku u chłopczyka zdiagnozowano guza mózgu w okolicy komory IV – rdzeniak płodowy, który kilka dni po diagnozie został usunięty. Bartuś jest już po czterech chemioterapiach, a obecnie będzie poddawany leczeniu radioterapią.

Jak przystało na chłopca w jego wieku, Bartek uwielbia aktywność fizyczną. Przed chorobą trenował karate oraz kochał spędzać czas na pływalni. Poza sportem równie wiele emocji dostarcza mu świat gier komputerowych. Bartek nie posiada rodzeństwa, jest oczkiem w głowie rodziców, którzy ze wszystkich sił pragną, aby chłopiec wyzdrowiał.

Pragniemy zachęcić Państwa do wsparcia Bartka i jego rodziny. Pomocy można udzielić wpłacając darowiznę na indywidualny numer subkonta oraz przekazując 1% podatku na rzecz chłopca. Każda, nawet najmniejsza kwota ma znaczenie. Za wszelką pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 08.02.2017

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Bartłomiej Jakub Piotrowski”