Bartosz Pilarski z Dobrodzienia

Bartosz Pilarski jest 5-letnim mieszkańcem Dobrodzienia. W sierpniu 2019 roku chłopiec zaczął uskarżać się na ból nóżki, jednak badanie lekarskie nic nie wykazało. W październiku tego samego roku zwichnął lewa kostkę. W połowie grudnia Bartosz zaczął gorączkować., a na początku stycznia trafił do szpitala ze względu na niska hemoglobinę i płytki. 8 stycznia postawiono finalną diagnozę: ostra białaczka limfoblastyczna.

Bartosz ma 11-letniego brata Adasia , z którym uwielbia spędzać czas – razem grają w gry, biegają, jeżdżą na rowerach, pływają na basenie. Chłopczyk bardzo lubi pomagać w domu – sprzątać i gotować z mamą. Lubi wycieczki w góry oraz psy i kotki.

W związku ze wzrostem wydatków wynikłych z choroby Bartosza,  prosimy Państwa o pomoc wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta Bartosza,
a także dzieląc się swoim 1% podatku na rzecz chłopca. Wszelkie wsparcie finansowe z Państwa strony zostanie wykorzystane na potrzeby związane z procesem leczenia jak również na dalszą rehabilitację. Za wszelką pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 12.02.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Bartosz Pilarski”

wesprzyj
F udostępnij