Błażej Głowiak z Boguchwały

Błażej Głowiak jest ośmioletnim mieszkańcem Boguchwały. Podczas ostatniego dnia ferii zimowych 2019 roku mama zauważyła, że chłopiec ma powiększony węzeł chłonny. Pediatra Błażeja zleciła badania krwi i prześwietlenie. Wynik rtg nie był prawidłowy i konieczna była dalsza diagnostyka. Błażej ma problemy z tarczycą, dlatego trafił na oddział endokrynologiczny, gdzie wykonana została tomografia. Po konsultacji wyniku z lekarzem hematologiem Błażej został pacjentem Oddziału Onkohematologii Dziecięcej Szpitala w Rzeszowie z diagnozą: chłoniak limfoblastyczny T-komórkowy. Aktualnie przyjmuje chemioterapię.

Błażej uwielbia klocki lego. Potrafi tworzyć z nich fantastyczne konstrukcje. Błażej jest wesołym i rozbrykanym chłopcem, uczniem I klasy szkoły podstawowej. Bardzo lubi także jeździć na rowerze, szczególnie na długie wycieczki z tatą. Z całą rodziną uwielbiają także piesze wyprawy. Błażej ma młodszą siostrę Julię, którą bardzo kocha.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia Błażeja. Każda pomoc na tym etapie ma ogromne znaczenie i wspiera rodzinę nie tylko finansowo, ale także psychicznie. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta oraz do przekazania 1% podatku na rzecz chłopca. Za wszelkie wsparcie w imieniu rodziny dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 03.04.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Błażej GŁOWIAK”