Borys Łebek z Sosnowca

Borys Łebek jest czteroletnim mieszkańcem Sosnowca. Tegoroczne wakacje dla chłopca i jego rodziców były ostatnim beztroskim czasem w ich dotychczasowym życiu. W trakcie wyjazdu Borysek wymiotował kilkukrotnie, jednak rodzice myśleli, że to jedynie zatrucie pokarmowe. Niestety kilka dni po powrocie u chłopczyka znów pojawiły się wymioty, zaczął też uskarżać się na bóle głowy. Konsultacje lekarskie i wykonana tomografia komputerowa wykazały, że Borysek ma guza mózgu. Badania histopatologiczne pozwoliły rozpoznać Medulloblastomę IV stopnia złośliwości. Po operacji usunięcia guza chłopiec przechodzi chemioterapię.

Borysek, jak każdy czterolatek lubi oglądać bajki i aktywność na świeżym powietrzu: jeździć na rowerze, szaleć na placu zabaw i skakać na trampolinie. Uwielbia zabawy z młodszą siostrą Jagódką. Ogromną przyjemność sprawia mu majsterkowanie z tatą i układanie klocków Lego. Jest pogodnym, uśmiechniętym chłopcem, bardzo dzielnym w walce z chorobą.

Apelujemy do Państwa o wsparcie finansowe procesu leczenia i rehabilitacji Boryska. Zachęcamy do wpłat na indywidualny numer subkonta i do podzielenia się 1% w okresie rozliczeniowym.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 31.10.2018

cel szczegółowy: „Borys ŁEBEK”