Bruno Lampka z Rud

Bruno Lampka ma 2 latka i razem z rodzicami mieszka w Rudach. O chorobie synka rodzice dowiedzieli się w listopadzie 2019 roku. Zaniepokoiło ich intensywne nocne pocenie, brak apetytu i powiększony brzuszek chłopczyka. Przeprowadzone badania pozwoliły postawić diagnozę – ostra białaczka limfobastyczna typu B. Bruno jest pacjentem Oddziału Onkologii i Hematologii zabrzańskiego szpitala, gdzie przyjmuje chemioterapię.

Bruno jest radosnym, żywiołowym i ciekawym świata brzdącem. Bardzo lubi zabawy ruchowe z muzyką, układanie puzzli. Jego największą pasją są wszelkiego rodzaju pojazdy. Uwielbia zwierzątka.

Bruno ma 7-letnią siostrę Różę, która urodziła się z rzadką chorobą – atrezją dróg żółciowych. Przeszła operację, na stałe przyjmuje leki, jest pod opieką lekarzy z Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie.

Bruno bardzo ciężko znosi pobyt w szpitalu, nie potrafi zrozumieć co się dzieje, płacze z tęsknoty za domem i rodziną. Chłopczyk ma również problemy z poruszaniem się, ponieważ krótko przed diagnozą złamał nóżkę, a choroba utrudnia powrót do sprawności. Apelujemy do Państwa o wsparcie rodziny małego Bruna w tych ciężkich chwilach. Zachęcamy do przekazania darowizny na indywidualny numer subkonta chłopca i podzielenia się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 05.12.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Bruno LAMPKA”