Damian WRÓBEL

Wiek: 8
Region: Śląsk
Miasto: Pilchowice

Damian Wróbel jest pogodnym mieszkańcem Pilchowic. U chłopca wykryto glejaka na skrzyżowaniu nerwów wzrokowych. Gdy pediatra skierował go do szpitala z powodu problemów z przybieraniem na wadze, nikt nie podejrzewał z jak ciężką chorobą przyjdzie mu się zmierzyć. Damian przeszedł operację usunięcia guza oraz chemioterapię. Guz ustabilizował się. Niestety, w styczniu 2020 roku, badania kontrolne wykazały regresję guza. Damian znów zamienił przytulny dom na szpitalną salę, w maju przeszedł kolejną operację i przyjął kolejne cykle chemioterapii. Poza problemem ze wzrokiem Damian zmaga się również z problemami hormonalnymi. Do końca życia będzie musiał brać wiele leków.

Damian jest ciekawym świata i wszystkiego co go otacza chłopcem. Jest mądry i pogodny. Bardzo lubi planszówki i gry komputerowe. Damian ma 4-letnią siostrzyczkę Izabelkę, z którą lubi się bawić.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie procesu leczenia Damiana.  Pomóc można przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta chłopca oraz przekazując 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 20.09.2021r.

PL04 1050 0099 6781 1000 1000 1001
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Damian WRÓBEL”

wesprzyj F udostępnij