Dawid Czarnecki z Tychów

Dawid Czarnecki jest dziesięciolatkiem mieszkającym w Tychach, który od grudnia 2018 roku walczy z nowotworem (ostrą  białaczką limfoblastyczna pre-B). Zaczęło się niewinne  od bólu  gardła, który był coraz słabszy. Wyniki wykonanej morfologii były katastroficzne (małopłytkowość, anemia). Dawid został skierowany na Oddział Onkologii, Hematologii i Chemioterapii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka im. Św. Jana Pawła II w Katowicach. Wykonane tam  badania USG brzucha i przestrzeni zaotrzewnowej, wykazały powiększoną śledzionę i wątrobę, a mielogram wykazał  niemal całkowite wyparcie szpiku kostnego przez komórki blastyczne. Pobrany, już w trakcie chemioterapii, szpik wskazał złą odpowiedzieć na chemoterapię. Kwalifikuje to Dawida do grupy early HR (grupy wysokiego ryzyka). Dawida czeka dłuższe i mocniejsze leczenie chemią.

Dawid piłkę nożną kocha od zawsze. Ma szeroką wiedzę o piłkarzach i klubach piłkarskich. Jest kolekcjonerem wszystkiego co z piłką jest związane.. Lubi grać  na konsoli, czytać  książki, oglądać programy Galileo oraz De facto. Jest fanem komiksów i filmów Marvela. Uwielbia się uczyć jego najlepszym przedmiotem jest matematyka  i W-F. Uwielbia jazdę na rowerze, LEGO, zabawy z kolegami. Jest ambitnym i pełnym energii dzieckiem.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia chłopca. Można pomóc, przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta Dawida oraz dzieląc się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 22.03.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Dawid CZARNECKI”