Dawid KOWALIK

Wiek: 9
Region: Śląsk
Miasto: Zabrze

Dawid Kowalik jest chłopcem, który zmaga się z ostrą białaczką limfoblastyczną. Wykonane w styczniu 2021 r. badanie krwi wykazało anemię, później Dawid przeszedł zapalenie oskrzeli. W czasie leczenia na ciele chłopca zaczęły pojawiać się plamy i wybroczyny, bóle kostne oraz wysokie gorączki. Antybiotykoterapia nie pomagała. Na początku marca trafił do szpitala, gdzie zdiagnozowana została choroba nowotworowa. Aktualnie Dawid jest pacjentem Oddziału Hematologii i Onkologii Dziecięcej zabrzańskiego szpitala, gdzie przyjmuje chemioterapię.

Dawid lubi gry komputerowe i planszowe. Chętnie rozwiązuje matematyczne łamigłówki sudoku. Czas na świeżym powietrzu spędza grając w piłkę nożną i szalejąc na hulajnodze.

Dawid i jego najbliżsi gorąco wierzą, że wygrają z chorobą i chłopiec wróci do zdrowia. Przed nimi długa i ciężka droga, ale Państwo mogą im w niej towarzyszyć i pomóc. Można to zrobić przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta oraz 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 30.03.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
BIC (SWIFT): INGBPLPW

1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Dawid KOWALIK”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna