Dominik Łuczak z Częstochowy

Dominik Łuczak ma 6 lat i pochodzi z Częstochowy. Jest nadzwyczaj towarzyskim i inteligentnym dzieckiem. Dominik lubi grać w różnego rodzaju gry planszowe, z przyjemnością rysuje i maluje dlatego też chętnie angażuje się w różnego rodzaju warsztaty plastyczne. Z przedszkola przynosi mnóstwo wierszyków i piosenek, którymi dzieli się w pełni z najbliższymi. Lubi spędzać tam czas, a także godzinami szaleć na świeżym powietrzu w towarzystwie rówieśników i swojego młodszego brata Jasia. Najbardziej natomiast uwielbia wakacyjne wyjazdy nad mazurskie jeziora. Kocha wodę, tamtejszą przestrzeń,  a nawet gryzące komary, które nie są mu problemem ;)

Początek 2016 roku, zimowa pora, zmienna pogoda – łatwo nabawić się infekcji, tak też zaczęła się choroba małego Dominika. W lutym kiedy znowu pojawiła się wysoka gorączka Dominik trafił do szpitala.  Z Częstochowy chłopak został przewieziony do kliniki w Zabrzu, gdzie postawiono diagnozę –ostra białaczka limfoblastyczna. Dominik na szczęście już rozpoczął leczenie chemioterapią, mimo to jest to dopiero początek drogi walki z chorobą.

Towarzyszącym problem choroby jest oczywiście rozłąka z najbliższymi, a także same dojazdy z domu do szpitala, które pochłaniają mnóstwo czasu oraz pieniędzy. Apelujemy zatem do wszystkich Państwa  o wsparcie finansowe procesu leczenia, a w dalszej fazie i rehabilitacji chłopaka. Prosimy o wpłaty darowizn na indywidualny numer subkonta Dominika. Za wszelką pomoc serdecznie dziękujemy!

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 09.05.2016

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Dominik Łuczak”