Eliza Perkosz

Wiek: 10
Region: Śląsk
Miasto: Bliżyn

Elizka, to cudowna, wrażliwa i utalentowana muzycznie dziewczynka, której we wrześniu tego roku zawalił się świat. Zdiagnozowano u niej guza mózgu. W jednej chwili wszystkie plany legły w gruzach …Zamiast cieszyć się wspólnymi chwilami z rówieśnikami ,dziewczynka w szybkim tempie trafiła na stół operacyjny w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka. Aktualnie jest pacjentką Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie , gdzie przechodzi ciężką chemioterapię.

Eliza od małego kocha zwierzęta – szczególnie konie, ponadto śpiew i muzykę. Z czasem zamiłowanie do muzyki przerodziło się w prawdziwą pasję. Od 6 roku życia jest uczennicą szkoły muzycznej, gdzie uczy się grać na pianinie. Uczy się również śpiewu, a jej pragnieniem jest zaśpiewać na wielkiej scenie. Pierwsze sukcesy ma już za sobą – została finalistką Ogólnopolskiego Festiwalu Piosenki Majki Jeżowskiej i kilku wokalnych konkursów o zasięgu międzynarodowym . Największym marzeniem Elizki jest udział w programie The Voice Kids. Czeka ją jednak jeszcze długa batalia z chorobą: chemioterapia, a potem leczenie podtrzymujące. Jest bardzo rodzinna , ma starszego brata i malutką siostrzyczkę, którą uwielbia się opiekować.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie Elizy w dalszym długim procesie leczenia. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta i do podzielenia się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu Elizy i jej najbliższych, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 20.11.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL

BIC (SWIFT): INGBPLPW
cel szczegółowy: „Eliza PERKOSZ”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna